Chotokoeu

Chotokoeu
Nombre
Chotokoeu
Nacimiento
A Coruña
Estilo
Balkan electroswing fussió
logo chotokoeu
CHOTOKOEU neix com a grup de percussió de la mà de Brais i Rubén a mitjans del 2007, a poc a poc es van sumant músics al projecte i comença la seva marxa per bars i festivals de Galícia. Serà l’any 2009 quan guanyen el concurs Galiza Crea, que feia pensar que la banda anava per bon camí. Els següents anys portaran la seva música a festivals gallecs com Pardiñas, Millo Verd, Reperkusión, etc … Amb el pas del temps i gairebé sense adonar-comença a gestar una família musical que va agafant la forma de projecte diferent i original.

L’any 2012 és un any clau en la vida de Chotokoeu. La banda arriba amb molta feina per darrere, donant-li una empenta musica i organitzatiu al seu projecte i que els porta a crear un directe original i potent, amb moments teatrals i de malabars, tractant sempre de sorprendre el públic amb alguna cosa nova. Així, al febrer tenen la seva primera oportunitat de mostrar el seu nou espectacle en un concert a la Sala Capitol de Compostel·la amb La Pegatina. Amb la gran resposta del públic, es plantegen portar la seva música fora de Galícia, aconseguint tancar així la seva primera gira europea, que els portarà a tocar a Alemanya, Bèlgica, Holanda, Anglaterra i Itàlia; en festivals importants com el “Fusion Festival” a Alemanya o el “Irie Vibes” a Bèlgica, aconseguint una gran acollida entre el públic i els organitzadors. Chotokoeu acaba aquest any amb més de 60 concerts en 6 països.

El 2013 arriba per fi la seva primera album “CHOTOKOEU”: Surten il·lusionats a presentar per festivals de tot Galícia (A Rebusca, Antrospinos, Rebumbio, Castell Rock, etc.) per sales i festivals europeus (entre altres, el Kokopelli i Festa Mundial a Bèlgica), i tancant l’any amb la gira “15 dies 15 bars”, una marató de 15 dies seguits tocant per Galícia, deixant clar que CHOTOKOEU està ple d’energia i ganes per seguir treballant en un projecte autogestionat en el qual el màxim objectiu és contagiar d’energia, festa i alegria a tothom.