El Diluvi

El Diluvi
Nombre
El Diluvi
Nacimiento
Alcoy
Estilo
Mestissatge mediterrani

logo el diluvi1

El Diluvi es defineix com un grup de música de folk modern que fusiona diversos estils musicals, com cúmbia, reggae, rumba, folk i música tradicional o d’arrel Valenciana. Amb instruments de la zona mediterrània com el violí, bandúrria, acordió diatònic, guitarra flamenca, guitarró i percussions de tota mena. Creant així un nou estil que anomenen i anomenem Mestissatge Mediterrani.

El nou disc “l’Ànima” publicatgira al voltant dels diferents vessants de l’amor en la major part de les cançons que l’integren, però també de la rebel·lia, el treball i les relacions personals. Podem dir que es tracta d’un “disc de viatge”, ja que moltes de les lletres o de les melodies han estat creades durant els trajectes en furgoneta del grup.

Quant a la part musical, i en consonància amb l’anterior, trobem un ventall de diversitat musical, on mantenim l’essència mediterrània tradicional en els instruments i seguim amb la inspiració llatina en algunes cançons, i on també hem optat per experimentar amb melodies i recursos que doten el disc d’un aire celta i balcànic. Folk, en definitiva.

Pel que fa al títol, l’ànima és, des d’un punt de vista filosòfic, el que ens dóna força i vigor, la part central i essencial de cadascuna de les coses que formen el món, fins i tot dels objectes. Per exemple, en un cas concret, l’ànima en els instruments de corda és la peça que els sosté i els reforça, com fa la música amb nosaltres. Això hem tractat de cercar en el procés creatiu: l’ànima, l’essència dels diferents estils que conformen el disc. Fent-lo ens vam deixar el cos, i l’ànima és el que ha quedat en ell.